Użytkownicy usług home.pl zostaną objęci kompleksowym wsparciem z zakresu reklamy internetowej opartej o rozwiązanie Google AdWords. Umożliwi im to pozyskanie wysokiej jakości ruchu do ich serwisów internetowych i szansę na pozyskanie nowych klientów.
- Nasz program został stworzony po to, żeby pomóc małym i średnim przedsiębiorstwom, które nie mają czasu lub zasobów do zarządzania własnymi kampaniami reklamowymi – mówi Todd Rowe, Dyrektor Zarządzający globalnym zespołem Channel Sales, odpowiedzialny za program w  firmie Google. - Nasz partner, home.pl, oferuje wiedzę, doświadczenie oraz kompleksową obsługę klienta. Wszystko po to, żeby właściciele firm mogli skupić się na prowadzeniu i rozwijaniu swojego biznesu.
home.pl utworzył dedykowany zespół odpowiedzialny za wsparcie małych i średnich firm w zakresie reklamy internetowej. Specjaliści wchodzący w jego skład oferują profesjonalne doradztwo w zakresie tworzenia i wzrostu efektywności kampanii reklamowych w sieci, optymalnie dostosowanych do specyfiki określonych branż. Ponadto pracownicy home.pl będą mieli dostęp do bazy wiedzy oraz specjalistów Google, poznają najlepsze praktyki wynikające z dużego doświadczenia prowadzenia kampanii Google AdWords na całym świecie.
- Dzięki współpracy z Google zaoferujemy najbardziej zaawansowane produkty reklamowe na świecie. Zwiększy to konkurencyjność naszych klientów bo dzięki nowej ofercie będą mogli zwiększyć swoją sprzedaż i pozyskać zupełnie nowych klientów. To kolejny ważny krok w tworzeniu przez home.pl ekosystemu usług internetowych dla małych i średnich firm – mówi Marcin Kuśmierz, Prezes Zarządu home.pl.

Reklama internetowa kluczem do sukcesu

Polscy przedsiębiorcy z sektora MŚP inwestują w reklamę internetową – takie wnioski płyną z badania ARC Rynek i Opinia, wykonanego na zlecenie home.pl. Dlatego też lider usług hostingowych zdecydował się na poszerzyć portfolio swoich usług w taki sposób, żeby w kompleksowy sposób pomóc polskim przedsiębiorcom w osiągnięciu sukcesu w sieci.