- Partnerstwo z home.pl jest elementem rozwoju globalnego SiteLock LLC. Tak jak home.pl, kierujemy swoją ofertę do firm z sektora MŚP, więc współpraca w dostarczaniu rozwiązania bezpieczeństwa dla firm na terenie Europy jest strategiczna – ocenia Tom Serani, wiceprezes ds. rozwoju SiteLock.
 - Wdrożenie do oferty produktów firmy Sitelock jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie naszych klientów w kwestii bezpieczeństwa stron internetowych – dodaje Łukasz Daszkiewicz, kierownik produktów z grupy bezpieczeństwa w home.pl. - Klienci zgłaszali się do nas z zainfekowanymi stronami www, które nie były odpowiednio zabezpieczone lub zostały stworzone przez osoby nieprzestrzegające podstawowych zasad bezpieczeństwa
Sitelock pozwala w nieinwazyjny sposób przeskanować stronę internetową po to, żeby wykryć luki w ich zabezpieczeniach. Dzięki temu nie zostaną one  wykorzystane przez hakerów. W zależności od wybranego pakietu, Sitelock pozwala również na usuniecie złośliwego oprogramowania ze strony www przez skanowanie i analizę plików znajdujących się na serwerze FTP.
home.pl oferuje trzy pakiety usługi Sitelock: Sitelock Basic Scan, Sitelock Professional Scan, Sitelock Premium Scan. Różnią się one od siebie ilością skanowanych podstron (25, 100 i 200) oraz opcją automatycznego czyszczenia stron Internetowych ze złośliwego oprogramowania.

O SiteLock LLC:
SiteLock LLC to globalny lider rozwiązań bezpieczeństwa dla firmowych stron internetowych. Firma jako jedyna oferuje kompleksowe rozwiązania bezpieczeństwa stron www w oparciu o chmurę technologiczną. Monitoring 360 stopni zapewnia prewencyjną ochronę przed możliwymi atakami, wirusami I spamem. Produkt jest skierowany do mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. Firma powstała w 2008 roku, obsługuje 8 milionów klientów na całym świecie. Więcej informacji o SiteLock LLC można znaleźć na www.sitelock.com/

home.pl i PayU łączą siły  - poznaj wspólną ofertę liderów usług internetowych dla e-biznesów

home.pl, lider rynku domen i hostingu w Polsce, rozpoczął współpracę z globalnym dostawcą płatności elektronicznych - PayU. Dzięki temu przedsiębiorcy mogą w łatwy sposób wdrożyć  płatności online w swoim e-sklepie i przyjmować ekspresowe przelewy oraz płatności kartami na preferencyjnych warunkach.