home.pl <3 Wordpress i słucha opinii klientów

Ponad 60 milionów ludzi na świecie wybrało WordPressa do napędzania ich własnego kawałka Internetu. Z tego popularnego systemu zarządzania treścią korzysta już co 4 strona internetowa – od blogów hobbystycznych po największe portale informacyjne – a nawet… Biały Dom! W Polsce kilkaset tysięcy stron opartych na hostingu WordPress jest obsługiwanych przez home.pl. Firma wsłuchała się w opinię klientów i wprowadziła niezbędne zmiany mające na celu podniesienie jakości usługi Wordpress.

Jeszcze  większe bezpieczeństwo danych, dedykowane wsparcie techniczne, nowe rozwiązania technologiczne – to atuty, jakie w nowej ofercie Wordpress Hosting SSD prezentuje home.pl. Lider rynku hostingowego w Polsce dla  mikro, małych i średnich przedsiębiorstw wprowadza na swojej platformie  zmiany, które zapewnią klientom korzystającym z WordPressa najwyższą  jakość świadczonych usług.
Aplikacja Wordpress odpowiada aktualnie za  działanie ponad 30% wszystkich stron WWW na świecie. Klienci decydują  się na to oprogramowanie ze względu na łatwość
w obsłudze oraz  elastyczność – dzięki niemu budują nie tylko proste wizytówki internetowe i blogi, ale również serwisy informacyjne oraz sklepy  internetowe. W tej sytuacji usługa hostingowa, którą wybiorą do obsługi  strony musi być niezawodna, a sam operator powinien wspierać ich w  dążeniu do sukcesu w Internecie. Nasza nowa oferta hostingu dla  WordPress jest odpowiedzią na potrzeby klientów, które obserwowaliśmy w ostatnich miesiącach. – mówi Marta Puczyńska, Head of web presence w  home.pl.
Kluczową dla bezpieczeństwa danych zmianą w ofercie home.pl  jest rozszerzenie czasu przechowywania kopii zapasowej z 3 do 7 dni. W  ten sposób użytkownicy usługi Wordpress Hosting SSD mają pewność, że w  razie nieprzewidzianych okoliczności np. przypadkowego skasowania  strony, plików lub wiadomości email, odzyskają ważne dane nawet kilka  dni po odnotowaniu zdarzenia.
Najchętniej wybierany przez polskich  przedsiębiorców hosting został również wyposażony w serwer WWW Apache w  wersji 2.4. W ten sposób home.pl gwarantuje pełną kompatybilność z  najpopularniejszymi dodatkami do aplikacji WordPress na rynku, a to  otwiera przed klientami nowe możliwości. – Zapewnienie bezpieczeństwa  oraz stabilności przy jednoczesnej obsłudze dynamicznie rozwijającej się  aplikacji, a taką jest Wordpress, jest dużym wyzwaniem. Dlatego  zdecydowaliśmy się na wprowadzenie rozwiązania, jakim jest Apache w  najnowszej wersji 2.4. To najczęściej używany przez profesjonalistów  serwer WWW na świecie. – komentuje Marta Puczyńska.
Nowa technologia to nie jedyna zmiana w home.pl. Lider rynku hostingowego oferuje także  dedykowane wsparcie techniczne dla wszystkich klientów Wordpress Hosting  SSD. Pomoc w konfiguracji panelu, przypisane własnej domeny  internetowej, instalacja certyfikatu SSL, a nawet przywrócenie danych z  kopii zapasowych jest realizowane przez zespół specjalistów bez  dodatkowych opłat. Wszystko po to, aby klienci mieli jak największy  komfort w rozwijaniu swoich pomysłów na biznes – home.pl wsłuchuje się
w głos klientów od 21 lat. Nowa odsłona usługi Wordpress Hosting SSD to  połączenie naszego doświadczenia w obsłudze hostingu dla kilkuset  tysięcy stron internetowych z licznymi sugestiami, jakie otrzymywaliśmy  po kontakcie klientów z biurem obsługi. Pozytywne sygnały płynące po tej  zmianie są dowodem na to, że spełniamy oczekiwania naszych klientów. –  dodaje Marta Puczyńska.
Wordpress Hosting SSD jest dostępny w home.pl w  abonamencie rocznym oraz miesięcznym. Chętni na przetestowanie usługi  mogą również skorzystać z 14-dniowego okresu próbnego bez żadnych opłat.