- Długo pracowaliśmy nad ciekawym projektem, który pozwoli pracownikom działu obsługi klienta na rozwój swoich kompetencji – mówi Anna Miśko, dyrektor działu HR w home.pl. -  Chcemy, żeby zdobywali nowe umiejętności. Dzięki nim będą mogli nauczyć się nowych rzeczy, które uczynią z nich jeszcze lepszych ekspertów.  Wdrożony przez lidera usług hostingowych i największego rejestratora domen w Polsce program nazywa się „Bilet do rozwoju”.  Mogą w nim uczestniczyć konsultanci biura obsługi klienta, pracujący na stanowiskach: młodszy  konsultant  wsparcia  technicznego,  konsultant wsparcia technicznego, starszy konsultant wsparcia technicznego, specjalista wsparcia technicznego. Co oferuje im home.pl? Bezpłatne szkolenia prowadzone przez profesjonalistów. Każda osoba, która zgłosi się do programu, może wybrać sobie jeden z czterech kursów. Do wyboru są: administracja systemami Linux, programowanie front-end, programowanie PHP i sprzedaż B2B. Każdy kurs składa się z trzech etapów (podstawowy, średnio zaawansowany, zaawansowany). Żeby dostać się na wyższy poziom, trzeba z wynikiem pozytywnym zdać egzamin kończący ten niższy. Szkolenia prowadzone przez fachowców z home.pl zaczynają się już w marcu. Osoby, które ukończą każdy z poziomów i zdadzą egzamin otrzymają certyfikat. Zakończenie całego programu planujemy na koniec 2019 roku. Zajęcia będą odbywały się dwa razy w miesiącu. - Z czasem program zostanie rozszerzony o nowe kursy, m.in. z grafiki komputerowej i marketingu. Otworzymy też rekrutację o inne działy – zapowiada Anna Miśko. Co ciekawe, home.pl nie stawia osobom, które zgłoszą się do programu żadnych warunków. Jeśli ukończą cały trzystopniowy kurs, nie będą musieli przyjąć nowego stanowiska oferowanego im przez firmę. - Inwestujemy w pracowników, bo mamy poczucie misji – deklaruje Miśko. – Nie chcemy być sztywną korporacją. Dla nas liczą się ludzie. Praca konsultantów jest  bardzo ważną i trudną pracą – to oni są twarzą home.pl, to z ich głosem nasi Klienci kojarzą home.pl.  Postanowiliśmy znaleźć dodatkową wartość dodaną dla ich pracy – stąd pomysł na ten program.

Komunikat w sprawie ataku DDoS

Niedostępność usług home.pl w dniu 24 września 2018 roku związana była z przeprowadzonym przez nieznanych sprawców atakiem DDoS.
Czy poczta email ma wpływ na sukces w biznesie? Poznaj 5 zasad wyboru odpowiedniego adresu email.

Przed rozwojem technologii cyfrowych interakcja biznesowa odbywała się za pośrednictwem zwykłej komunikacji pocztowej. Dwudziesty pierwszy wiek był naznaczony przestarzałością kopert, znaczków pocztowych i innych powiązanych działań. Usługa pocztowa została zaktualizowana do wyższego i zaawansowanego poziomu.